Reuzelekkere rommel

Zomerse trifle
Sommige bezoekjes zijn alleen gezellig, Andere eindigen met een leuke verrassing. Vandaag was het zo’n dag. Ik kreeg namelijk een heerlijk dessert in de schoot geworpen. Althans, een belangrijk ingrediënt: merengue. Ik kreeg een zak vol mooie toefjes mee naar huis, en maakte er een heerlijk dessert van (bekend als eton mess). Met zomerfruit, slagroom en yoghurt.

Recept voor reuzelekkere rommel

Ingrediënten voor vier glaasjes: ca. 3 kleine schuimpjes per persoon (12 dus), 125 gram blauwe bessen, twee handjes heerlijke aardbeien, 125 ml slagroom (geklopt en licht gezoet met suiker, je gebruikt ongeveer de helft of naar smaak), 1-2 dl magere yoghurt.

  1. Was de bessen en aardbeien. Snijd de aardbeien in partjes, of kleintjes doormidden.
  2. Verkruimel 2 schuimpjes op de bodem van elk bakje/schaaltje
  3. Verdeel hierover partjes aardbeien
  4. Klop de slagroom met wat suiker stijf. 
  5. Giet ca 1 dl, of 2 in een schaaltje. Meng ongeveer de helft van de slagroom erdoor heen. Voorzichtig, het mengsel moet luchtig blijven. Proef tussendoor: mag het zoeter? dan iets meer slagroom. Te zoet? Dan wat yoghurt erbij. Ik gebruikte overigens magere yoghurt omdat ik dat in huis heb. Andere varianten kunnen natuurlijk ook.
  6. Dek de aardbeien af met een flinke schep yoghurt-slagroom.
  7. Hier bovenop besjes, en nog 1 schuimpje in stukjes.
  8. Eindig met het roommengsel, een aardbeitje en wat besjes.

Dit dessert kan natuurlijk ook met ander fruit worden gemaakt. Hoe zoet je het maakt bepaal je zelf. Ik vind het lekker om het schuim zoet te laten zijn, slagroom een beetje, en vooral ook het zuur van de yoghurt nog te proeven. Samen met smaakvolle aardbeien en bessen wordt het geheel zoet genoeg. 

PS: het is altijd een goed idee om van overgebleven eiwitten heerlijk schuim te maken. Het blijft lang goed, en je kunt er heerlijke desserts mee maken. Zo ook: merengue met fruit.

Leave a Reply

*